Visie

Demonstreer duurzaamheid. Dat is in het kort waar De Vergroening voor staat. Duidelijk maken dat onze welvaart houdbaarder wordt als we de samenleving anders organiseren. We staan aan het begin van een overgang naar een anders ingerichte samenleving: werken aan een circulaire economie waar afval niet meer bestaat, meer duurzame energie en eerlijke handel. Komt het kantelpunt al in zicht?

Het is een interessant en spannend proces om de dingen anders te doen dan we gewend zijn. De technische oplossingen bestaan vaak al maar passen we ze ook toe? Het probleem van klimaatverandering, schaarse grondstoffen, verontreinigde oceanen: het  is bekende materie maar wat kan je zelf bijdragen aan de oplossing van al die grootse problemen? Verandering roept ook weerstand op. Het nieuwe is onbekend, gewoon doorgaan op de bekende weg kost minder moeite.

In het zicht van oplossingen ga je vragen stellen. Demonstreer duurzame oplossingen, laat zien dat het werkt. Werken aan duurzaamheid kan erg aantrekkelijk zijn. Een groene buurt waar mensen elkaar ontmoeten in de gezamenlijke moestuin, buurtgenoten die helpen bij de reparatie van jouw  spulletjes. Bedrijven die overstappen op duurzame energie, eerlijke handel bevorderen, zich inzetten voor de buurt, producten maken die geen afval meer opleveren…

Voor De Vergroening is duurzaamheid een aantrekkelijk stappenplan waarbij steeds duidelijker wordt hoe uw organisatie deel van de oplossing wordt. Aan de slag met acties die voor de hand liggen: communiceer er over, doe het samen, leer en profiteer ervan! Ondernemingen, overheid, organisaties en onderwijs: ieder pakt zijn rol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>